Slapen tijdens de coronacrisis, een goede combinatie of juist niet?

Woelen, nachtmerries, de uren op de klok meetellen, praten in je slaap of wakker worden uit je slaap. De coronacrisis heeft ertoe geleid dat veel mensen ernstige slaapproblemen ondervinden.

Veilig naar de oefentherapeut

De praktijk is weer geopend! Ik ben blij dat ik u weer mag verwelkomen in de praktijk. Ik ben gestart de reguliere zorg weer op een verantwoorde manier op te schalen met inachtneming van de maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Recensie van een cliënt

Enkele maanden geleden was ik gestopt met roken en onverwachts kreeg ik te maken met slaapproblemen. Deze werden erger en lag ik vaak wakker. Via mijn fysiotherapeute, werd ik gewezen op Miranda Sonneveld.

Beeldbellen

Sinds 3 weken maak ik gebruik van beeldbellen. Ik vind het belangrijk om beschikbaar te blijven voor u. Ik merk dat cliënten het waarderen. Het grote voordeel is, dat ik direct adviezen kan geven over de houdingen en bewegingen en neem daar de omgeving in mee.

Bekkenklachten

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam in relatief korte tijd grote veranderingen, de houding en manier van bewegen veranderen mee. Hierdoor kunt u klachten ervaren van onder andere uw rug, bekken, nek, schouder of tijdens uw ademhaling.

Chronische pijn en kanker

Afgelopen weken heb ik vanuit Netwerk Chronisch Pijn de cursus Oncologie en pijn gevolgd: Deze cursus heeft mij geleerd om patiënten met kanker te begeleiden bij het omgaan met pijn en het ontwikkelen van handvatten hiervoor.

Privacy verklaring

Wij vinden het belangrijk dat de privacy van patiënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, waaronder uw medische gegevens. Wanneer u vragen heeft kunt hiermee terecht bij uw behandelaar.

Privacy verklaring

Wij vinden het belangrijk dat de privacy van patiënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, waaronder uw medische gegevens. Wanneer u vragen heeft kunt hiermee terecht bij uw behandelaar.

Beweegadvies voor kinderen, volwassenen en ouderen

Fysieke activiteiten kennen vele voordelen voor kinderen, volwassenen en ouderen. Zo kan het uw gezondheid versterken, uw nachtrust verbeteren, helpt het bij een blijvend gezond gewicht en vermindert het stress.

Vergoeding

Ik hoor berichten dat de vergoeding van oefentherapie Cesar binnen de aanvullende polissen in een aantal gevallen naar beneden is bijgesteld. Ik wil u hier graag op attenderen, zodat u extra alert bent bij het verlengen of afsluiten van de aanvullende zorgverzekering. Zo weet u waar u aan toe bent.

Praktijkfolder

Ik ben super blij dat de praktijkfolder klaar is! Bent u ook zo benieuwd? Dan kunt u de folder via de knop hieronder downloaden. Als u de folder per post wilt ontvangen, stuur mij dan een bericht via het contactformulier en dan stuur ik u deze per omgaande toe.

Dynamisch werken

Als oefentherapeut Cesar kom ik dagelijks in aanraking met mensen met klachten van rug, nek, en of schouders. Vaak wordt dit veroorzaakt door eenzijdige belasting: lang zitten en of staan. Zeker nu door het gebruik van de laptop en telefoon gaan mensen, minder bewegen.

WKKGZ

Vanaf 1 januari 2017 geldt voor oefentherapeuten een wettelijke verplichting dat ontevreden cliënten eenvoudig een klacht kunnen indienen bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Daartoe  is een goedgekeurde, schriftelijk vastgelegde klachten en geschillen reglement verplicht.

Fibromyalgie

Fibromyalgie is een vorm van reuma en is een chronische aandoening van het bewegingsapparaat. Het komt voor bij 1 op de 50 mensen en met name bij vrouwen. Pijnklachten en chronische vermoeidheid treden steeds vaker op de voorgrond. Uit onderzoek blijkt dat de hersenen alarm slaan als er iets gebeurd in de omgeving.

Paniekaanval

Ademen doen we onbewust en toch kan de ademhaling niet goed verlopen zoals bij paniek, hyperventilatie en stress. Wanneer het lichaam uit balans raakt, kunnen er allerlei klachten ontstaan zoals duizeligheid, hartkloppingen, prikkelingen in de mond en/of in het lichaam.

Chronische pijn

Er is onlangs een nieuw film gemaakt over chronisch pijn. Deze film gaat over de impact die chronische pijn heeft op patiënten en hoe de behandeling door oefentherapeuten van het Netwerk Chronische Pijn eruit ziet. Uw oefentherapeut is aangesloten bij het Netwerk Chronische pijn. En behandelt regelmatig cliënten met chronische pijn.

Interview met een cliënt

Onze cliënten zijn ervaringsdeskundigen. Zij kunnen u als geen ander vertellen wat zij ervaren tijdens oefentherapie. Zo heb ik samen met een cliënt gepraat over oefentherapie, hier kunt u het interview lezen.

Een zelf ingesproken ontspanningsoefening

Ben je (een beetje) gespannen? Luister dan naar dit fragment, dat ik zelf heb ingesproken voor het onderzoek van mijn dochter waarbij ze studenten een moment van ontspanning wilde laten ervaren. Nu vind ik dat iedereen ontspanning verdiend en wil daarom jullie dit niet onthouden.

Adem- en ontspanningstherapie

Ademtherapie is het helpen herstellen van een natuurlijke en ontspannen adembeweging, die door het gehele lichaam voelbaar is. Ontspanningstherapie is het bewust worden en leren hanteren van lichamelijke en mentale gespannenheid.

Vrouwen minder snel hardloopblessures

Maarten van der Worp ((sport)fysiotherapeut en bewegingswetenschapper) bracht de risico’s voor het ontstaan van hardloopblessures in kaart én onderzocht of de risico’s voor mannen en vrouwen gelijk zijn.

Bewegen is belangrijk, ook in de winter

Het is belangrijk ook in de donkere wintermaanden te blijven bewegen, omdat we geneigd zijn veel binnen te zitten. Het volgende artikel van het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen over beweegnormen biedt wat handige tips om in beweging te blijven of te komen.

Chronische pijn

Ik heb een aantal interessante filmpjes van Rijndam Revalidatie voor u op een rijtje gezet met uitleg over Chronische pijn. Zo krijgt u een goed idee van wat de pijn kan inhouden en hoe pijn werkt. Psychische factoren spelen ook een rol bij chronische pijn.